TOP_PLUSZ-1.2.1-21-NG1-2022-00019 Művelődési ház fejlesztése Rákóczibányán nyitó.docx

Rákóczibánya Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP_Plusz) keretében a művelődési ház fejlesztésére. A pályázat az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával, vissza nem térítendő támogatással valósul meg, 40 millió forintból.

A fejlesztés megvalósulása eredményeként a község művelődési házában megoldódnak a hosszú ideje fennálló műszaki és esztétikai problémák, különösen a fűtés-hűtés területén. A fatüzelés kiváltására is sor kerül, megújuló hőszivattyú és napelemes rendszerek kombinációjával. A kialakítandó hűtő-fűtő rendszer nyomán kellemes komfortszint érhető el mind a téli, mind a nyári időszakban, így számos típusú rendezvény fogadására alkalmas lesz a művelődési ház évszaktól függetlenül, mely mostanáig nem volt lehetséges. A felújítás során a nagyterem új modern padlóburkolatot kap, és felújításra kerül a mosdó helyiség, új korszerű szaniterekkel. A megvalósítás helyszíne: 3151 Rákóczibánya, Fő tér 8 hrsz. 1.

A projektben megvalósul a kötelező nyilvánosság biztosítása.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében a TOP_PLUSZ-1.2.1-21-NG1 kódszámú Élhető települések című Felhívásból valósul meg. Rákóczibánya Község Önkormányzata, mint Kedvezményezett 40 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Művelődési ház fejlesztése Rákóczibányán” című, TOP_PLUSZ-1.2.1-21-NG1-2022-00019 azonosító számú pályázaton, 100%-os támogatási intenzitás mellett. A megvalósítás tervezett befejezése 2024.03.01.

További információ kérhető:

Rákóczibánya Község Önkormányzata

06-32-557-500

rakoczibanya@rakoczibanya.hu