Nyertünk egy traktort

Településünk önkormányzata Kazár községgel közösen pályázott a Vidékfejlesztési Program külterületi helyi közutak fejlesztésére, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzésére irányuló felhívásra.

A pályázat keretében Kazár egy külterületi út kialakítására alkalmas, úgynevezett függesztett munkagép beszerzésére pályázott mintegy kilencmillió forint értékben, míg Rákóczibánya egy erőgép (traktor) beszerzését célozta meg öt és félmillió forintos támogatást kérve.
A megpályázott munkagépek beszerzéséhez mindkét önkormányzatnak 15 százalékos önerőt kell biztosítania. A konzorciumban beadott pályázatot az irányító hatóság elfogadta, a támogatói okirat pedig a napokban érkezett meg a gesztor, kazári önkormányzathoz. A pályázatban egy új, MTZ-traktor beszerzése szerepelt, ám időközben a közlekedési hatóság - környezetvédelmi okokra hivatkozva - leállíttata az MTZ-k forgalomba helyezését. Jelenleg az az egyeztetés folyik, amely szerint a nyertes önkormányzatoknak mégis lehetővé tennék az ilyen traktorok megvásárlását. Reményeink szerint a gépeket még idén be tudjuk szerezni, így Kazárral közösen rendbe tehetnénk a külterületi útjaink egy részét, de mondjuk a téli hóeltakarításban is tudnánk már a traktort használni.

Előző hír Következő hír