Rákóczibánya Község Önkormányzata ebben az évben is elindult a Belügyminisztérium különféle Start közmunka-programjain, és idén is három fő pillérre pályáztunk. Az elmúlt évekkel ellentétben azonban az idei program megtervezésekor jóval nehezebb helyzetben voltunk. Már a pályázati felhívásnál világos volt, hogy a minisztérium jelentősen szigorítja a szabályokat, miközben a közmunkások bérét nem emeli. (Sőt egyes politikai szereplők elég „csúnya” szavakkal nyilatkoztak a közmunka-programokról és az azokban szereplőkről.)
A létszámot tekintve megkötés volt, hogy tervezni csak a tavalyi átl...

Tovább...

Rákóczibánya önkormányzatának képviselő-testülete február 14-i ülésén fogadta el a település idei költségvetését.

A büdzsét az államháztartási és az önkormányzati törvény alapján készítettük el. Az önkormányzat bevételeit alapvetően az állami támogatás határozza meg. Az állami feladatok ellátását a központi költségvetés finanszírozza, idén az előző évhez viszonyítva 4 millió 278 ezer forinttal kapunk több pénzt a feladataink ellátására, mint tavaly. A központi többletet az óvodai feladatok ellátásához (bérek emelkedése) és a nyilvános kö...

Tovább...

Dr. Becsó Károly, a Fidesz-KDNP pártszövetség jelöltje kapta a legtöbb szavazatot az április 8-án megtartott országgyűlési képviselő választáson, Rákóczibányán. A kormánypárt jelöltje a szavazatok több mint 47 százalékát gyűjtötte össze. Településünkön a 487 szavazásra jogosult választópolgár közül 324-en éltek választási jogukkal, ami 66,53 százalékos részvételi arányt jelent.
Az országos listás szavazás névjegyzékében 471-en szerepeltek, míg a nemzetiségi listán 16 választópolgárt tartottunk nyilván. A megjelent 324 voksból négy volt érvénytelen. A legtöbb szavazatot a Fid...

Tovább...

Eboltás 2018

Eboltási időpontok, helyszínek:

2018. április 13. péntek

16:00 -16:20 Polgármesteri Hivatal előtt
16:25 – 16:40 Szénégető út / Fáklya út sarok

Pótoltás:

2018. április 27. péntek

16:00 -16:20 Polgármesteri Hivatal előtt
16:25 – 16:40 Szénégető út / Fáklya út sarok

Tovább...

Tisztelt Lakók!

A Belügyminisztérium jelentősen megszigorította a Mezőgazdasági Start Mintaprogram keretében támogatott állattartás feltételeit. Az új szabályok teljesíthetetlenek önkormányzatunknak, ezért a sertéstelep felszámolása mellett döntöttünk. Az állatállományt értékesítjük.

Első körben a településen élők között hirdetjük meg a malacokat az alábbi feltételek szerint:

  • A választási korú kismalacokat 8.000 Forintos áron kínáljuk,
  • az egy éves hízókat 450 Ft/kg áron
  • Az egy és öt év közötti sertések ára 400 Ft/kg
  • míg az öt évnél idősebb disznókat 300 Ft/kg áron kí...

Tovább...